Om du tøyde ut og fikk en muskelstrekk

En muskelrivning eller muskelbrudd kan svekke en persons evne til å utføre daglige gjøremål eller delta i sport. Denne typen skade er også kjent som en muskelstrekk.

Et slikt problem kan oppstå som et resultat av en akutt skade påført under sport eller normale daglige aktiviteter. Alvorlighetsgraden av en muskelstrekk kan variere, og behandlingsalternativer vil avhenge av alvorlighetsgraden av skaden.

Hvis du ikke strekker deg skikkelig før du deltar i fysisk aktivitet, kan musklene overanstrenges og forårsake skade. Å strekke et skadet område kan øke blodstrømmen, og hjelpe vevet til å helbrede. Muskelfibre kan generelt reparere seg selv over tid.

Når muskelen er overbelastet

Ved overbelastning er muskelen fortsatt intakt, men har fått en belastning. Hvor lang tid som kreves avhenger av belastningens alvorlighetsgrad. Det kan være gunstig å få en assistert tøyningsbehandling, som i noen tilfeller kan bidra til å forhindre belastning.

Vurder å oppsøke profesjonell hjelp hos Naprapatlandslaget, spesielt hvis du føler deg svekket og det er smertefullt. Om du har en strukket muskel, risikerer du å forverre problemet og forlenge helbredelsestiden. Det er derfor avgjørende å lære å behandle musklene dine på riktig måte, for å gi kroppen den terapien den trenger.