Å være fotballsupporter – mer enn bare en hobby

Dette er noe alle fotballsupportere vet: Det å holde med et lag gjennom tykt og tynt, det er mer enn bare en hobby – det er faktisk en livsstil. Man viser det gjennom klærne man går med, hva man bruker fritiden sin på og hvor man legger ferieturene.

Fotball er ferie

Mange ivrige fotballsupportere velger å legge ferieturene til store kamper, og dette er kanskje enklest for de som følger engelske Premier League. Her får man billige og korte flyreiser, og som regel blir ikke oppholdet så dyrt heller. Det er litt verre dersom man er ihuga Argentina-fan, eller helst vil se Brasil in action på hjemmebane, men hva gjør man ikke for fotballen? Heldigvis kan fotballferiene fint kombineres med andre opplevelser, så det blir jo uansett ikke «bare» fotball.

Alltid trofast

Det er ikke bare turer og fritid som avslører fotballsupporteren. Også klærne () man går med taler ofte for seg. Man drar selvsagt ikke på kamp uten lagskjorta, og selv når man ser kampen fra sofaen hjemme i stua er denne som regel på plass. Klistremerker på bilens støtfanger, caps som beskytter mot sola og drikkeflasken som er med på trening – selvsagt representerer de også laget!

Den uforklarlige tiltrekningen

For utenforstående kan det ofte være vanskelig å forstå denne voldsomme interessen, spesielt dersom laget man følger ikke er et lokalt norsk lag. Heldigvis trenger de ikke å forstå, for fotballinteresserte holder uansett sammen og det er ikke vanskelig å finne likesinnede, selv i et langstrakt land som Norge. Ofte kan man ikke peke på hvor eller når interessen for et lag dukket opp, med mindre det er en familieinteresse som har gått i arv gjennom generasjoner. Men sånn er det vel gjerne med kjærligheten? Ikke kan vi forklare den og ikke vet vi hvor den kommer fra, men vi kan jammen ikke nekte for at den er der!