Chelsea F.C.

Chelsea Football Club ble grunnlagt allerede i 1905, og har siden den gang spilt sine hjemmekamper på Stamford Bridge. De siste 20 årene har klubben hatt braksuksess, nesten non-stop, og har tatt hjem hele 23 av de store trofeene. Chelsea kalles gjerne The Blues, eller The Blue Lions, og supporterne kalles gjerne ved samme navn.

Rivaler i London

Som London-klubb er det naturlig at Chelseas ypperste rivaler er de andre London-klubbene – og da spesielt Arsenal og Tottenham Hotspur. Kamper mellom disse lagene drar alltid store tilskuermasser, og supporterne er kjent for å ikke være spesielt glade i hverandre. Ettersom alle tre klubbene ofte kjemper i toppen av den engelske ligaen er det vanskelig å komme til noen form for enighet om hvilket som er det beste laget, men spør du en Chelsea-supporter vil nok svare komme ganske kontant.

Dedikerte supportere

Som engelske fotballklubber flest, har også Chelsea svært dedikerte supportere. Her snakker vi ikke om medgangssupportere som flytter til andre siden av byen når ting går nedover – disse supporterne er helhjerta. På kampdager er tribunene på Stamford Bridge fullpakket av energiske menn og kvinner kledt i hjemmeblått fra topp til tå.

Chelsea i Norge

I likhet med de andre store britiske klubbene, har også Chelsea en dedikert fanskare i Norge. The Blues har sågar sin egen fanklubb i Norge, og norske supportere reiser til England på kamper gjennom hele sesongen. I Norge vil du også kunne finne supportere i sportsbarer hver gang det er kamp, og de er enkle å kjenne igjen i sine blå hjemmedrakter. Den norske supporterklubben ble stiftet i Oslo i 1981, og har siden den gang vokst seg til et nasjonalt fenomen. I 2014 hadde klubben hele 2600 medlemmer, og det er ingenting som tyder på at interessen er falmende blant norske supportere.