Fra banen til pokerbordet

Når fotballagene skal på treningsleir er det mye om fotballen men det er også om det kameratslige og det å sveise laget godt sammen. Det er viktig under faktisk spill for å kunne samarbeide godt og kunne lese de andre lagspillerne, og vite hva de har som intensjon ute på slagmarken. Det er jo slik at det også blir en del dødtid, og det er flere aktiviteter som er populære som avkobling i ventetiden. Blant annet så spilles det ofte poker, for her trengs det jo ikke mye mer enn bare en kortstokk og noen som kan reglene til spillet.

For å bli bedre må man jo gjerne utfordre hverandre, og det å spille poker fører fram både det kameratslige og den gode sportslige skikken ved tap eller om man vinner. Sportsånden er viktig å jobbe med, for om man spiller så er det naturlig at man vil både vinne om man jobber hardt nok, og at man kan møte noen som er overlegne en, og en taper til.

Poker er mer om å trene det mentale, mens fotball er både det mentale og det fysiske. Når man er i en duell med en annen fotballspiller kan det å ha et pokeransikt få denne andre spilleren til å ikke kunne lese hvor du skal videre og derfor hjelpe selve angrepsspillet også.

Det å spille poker er en evne som hjelper en til å tenkte kritisk og hurtig under press, mens man samtidig må jobbe med teknikken sin og finpusse denne. Mange av disse elementene er også tilstede i selve fotballen. Derfor kan man benytte det man lærer eller får med seg fra pokeren sin verden til spillingen sin i fotballen.